Ontwikkelscan

Als je een ontwikkeltraject voor jezelf wilt starten dat past bij je persoonlijke behoeften en competenties, breng dan in kaart waar je staat als griffier en doe de ontwikkelscan.

Hoe werkt het?

In de scan krijg je een aantal meerkeuzevragen voorgelegd. Het invullen van de ontwikkelscan neemt ongeveer 10-15 minuten tijd in beslag. Er zal vertrouwelijk met jouw gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.

Na het invullen van de vragen ontvang je een rapport dat je inzicht geeft in welke competenties relatief sterk zijn ontwikkeld respectievelijk welke competenties extra aandacht behoeven. Wil je een meer objectief beeld? Laat dan iemand met wie je veel samenwerkt, die jou goed kent en die je vertrouwt de scan invullen. 

Op basis van het rapport kun je bepalen of en welke competentie nog aandacht nodig heeft. In de rapportage staan links naar opleidingen uit de opleidingsgids

Profiel

De scan is als onderdeel van de uitvoering van de professionaliseringsagenda in opdracht van de vereniging door Berenschot ontwikkeld en gebaseerd op het functieprofiel voor griffiers. Bepaalde competenties zullen daarom niet, of in mindere mate van toepassing zijn op de ontwikkeling van plaatsvervangers en/of raadsadviseurs. Dit neemt niet weg dat het een belangrijk instrument kan zijn voor degene die de ambitie hebben om griffier te worden.

Ontwikkelgesprek

Heb je na het doen van de scan behoefte aan een gesprek waarin je kunt sparren over jouw ontwikkelmogelijkheden? Dan is er de mogelijkheid deels op eigen kosten een gesprek te voeren met een deskundige op het gebied van loopbaanontwikkeling. Neem hiervoor contact op met het bureau.  

Naar de scan